Hét familie-uitje van het jaar!

December in Museumpark Orientalis en de Romeinse Herberg

Kunst van het samenleven

Op 1,2 8, 9, 15 en 16 december kun je elke dag vanaf 11:00 in Museumpark Orientalis je laten verrassen door verschillende activiteiten, waarbij het samenleven centraal staat.

Stichting Kunst van Samenleven, ook wel Stichting KUS, wil door middel van kunst het goede samenleven vieren en stimuleren dat mensen, met welke achtergrond dan ook, elkaar spreken en elkaar echt zien. Nieuwe ontmoetingen en het uitwisselen van elkaars ervaringen met samenleven zijn daarbij belangrijke speerpunten. Het project Kunst van Samenleven duurt drie jaar en richt zich op heel Rijk van Nijmegen.

Er zijn kunstexposities, optredens te zien en verschillende kinderactiviteiten te doen.

De Grootste Kerststal van Europa

Tijdens het Feest van Licht (21 december t/m 6 januari) en in de weekenden van 8/9 en 15/16 december te zien: het beroemde kerstdiorama van Roel den Dulk en Fred van der Zwet. Met ruim 1800 figuren in een landschap van meer dan 100 vierkante meter, wordt dit de meest uitgebreide kerststal van Europa. Dit wordt tevens de laatste keer dat de makers dit unieke kerstdiorama opbouwen.

Iets dat je niet mag missen dus dit jaar!

Feest van Licht

Ook dit jaar ben je van harte welkom tijdens Feest van Licht! Dit jaar zijn er weer duizenden lichtjes, vind je de grootste kerststal van Europa en kun je samen genieten van het prachtige winterse landschap vol gezelligheid, lekker eten en leuke activiteiten voor jong en oud. Vier de winter bij Orientalis tijdens Feest van Licht! Van 21 december t/m 6 januari.

Romeinse Herberg

Tijdens de events in de maand december is de Romeinse Herberg ook geopend. Wij hebben heerlijke Oriëntaalse gerechten, zoals linzensoep, versgebakken Romeins brood, de bekende falafel, Romeinse pannenkoeken en nog veel meer lekkers! Mis het dit jaar niet, kom naar Museumpark Orientalis en de Romeinse Herberg!